Champagne sabreren

Het sabreren met een champagnesabel, zoals het open slaan van een champagnefles met een champagnesabel officieel heet, is niet echt heel moeilijk. Je moet echter de regels van het openen van een champagnefles, met een champagnesabel weten en toepassen.
Als eerste moet de champagne goed gekoeld zijn. Met goed gekoeld, wordt een graad of 6 Celsius bedoeld. Niet kouder, want dan wordt de fles te broos. Door de champagnefles te koelen neemt de druk in de fles af en het glas wordt breekbaarder, waardoor hij beter met een champagnesabel te openen is.

Openingsact

Om uw feestje luister bij te zetten, kan onze geoefende en diplomeerde sabreur bij u langs komen en op spectaculaire wijze een champagnefles sabreren. Met het speciale sabreer zwaard, slaat hij de kurk met hals en al van de fles. Voor glassplinters hoeft u niet bang te zijn, die worden door de kracht weggeschoten.
De kurk, met daar omheen een deel van de hals van de champagnefles zal, als de fles goed gekoeld is ongeveer 5 meter van de sabreur vliegen. Sabreur is de naam van de persoon die de champagne met een champagnesabel opent.

Arrangementen voor uw opening of bruiloft

Wij kunnen u verschillende arrangementen bieden.

  • Alleen 1 champagnefles als act laten sabreren door onze sabreur.
  • 1 champagnefles laten sabreren door onze sabreur en alle gasten voorzien van een glas champagne
  • 1 champagnefles laten sabreren door onze sabreur en alle gasten voorzien van een glas prosecco (voordeliger alternatief)

Alle arrangementen worden geleverd incl. champagne of prosecco en incl. champagnefluuts.
Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.
De uiteindelijk prijs is afhankelijk van het aantal gasten en uw wensen.

Wikipedia Sabreren:

Werkwijze
De fles wordt bij de voet in één hand vastgehouden, de kurk van het lichaam weg. Met de andere hand slaat men het blad van de sabel, langs de hals van de fles, tegen de onderkant van de rand rond de opening. Door de stoot en de inwendige druk, breekt deze rand af langs de naad met de hals en vliegt weg, met de kurk er nog in.
De techniek is eenvoudig, doch delicaat, en dient men met de nodige omzichtigheid uit te voeren. Mislukkingen zijn gewoonlijk het gevolg van onvakkundige uitvoering, maar zijn ook mogelijk door gebreken in de fles, of door abnormale gasdruk. Er is normaal geen risico op glasscherven in de drank, aangezien deze – indien ze zouden voorkomen – mee worden weggeblazen door het ontsnappende gas.
De methode kan in principe toegepast worden op elke mousserende wijn, zolang de opening van de fles een geschikte rand heeft. In plaats van de sabel kan men ook eenvoudiger substituten gebruiken.

Geschiedenis
Volgens de traditie stamt deze gewoonte uit de tijd van Napoleon, toen de cavalerie deze techniek toepasten tijdens het vieren van overwinningen. Wellicht werd dan de rugzijde van de (echte) sabel gebruikt.
Tegenwoordig wordt de techniek nog toegepast om op demonstratieve wijze een fles te openen; daarbij wordt de botte snijkant van een speciaal daartoe bestemde champagnesabel gebruikt.

Vragen? Bel ons:

             0172 65 38 56
          info@partyregelaar.nl
Oostkanaalweg 32 B
2461 ER   TER AAR

Contact:

0172 65 38 56
info@partyregelaar.nl
Oostkanaalweg 32 B
2461 ER Ter Aar

Schuiven naar boven