Penne Pasta Party Regelaar Party Regelaar lekker eten Party Regelaar pizza Italiaans Buffet

Italiaans Buffet ‘Grande’

Een smakelijk buffet gebaseerd op de Italiaanse keuken.

Koude gerechten
  • Bruschetta – Italiaanse toastjes met tomaat en knoflook
  • Caprese – Tomatensla met basilicum en mozzarella bedekt met rucola
  • Farfalle – Koude pastasalade van vlindermacaroni met tonijn en kappertjes
Warme gerechten
  • Lasagne Bolongese – Lasagne bladen, rundergehakt, tomatensaus, bechamelsaus, gegratineerd met kaas
  • Risotto gekookt in kippenbouillon met bospaddenstoelen
  • Tagliatelle op smaak gebracht met een pesto van basilicum
  • Ossobucco – Kalfsschenkel gesmoord in witte wijn met tomaat en ui
  • Saltimbocca – Dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met plakjes rauwe ham (prosciutto crudo) en salie, nagesmoord in witte wijn
  • Filet masala van Zalm – Gebakken zalm overgoten met masalasaus
  • Courgette gemarineerd in warme kruidige olie ingerold in pancetta

Leverbaar vanaf 30 personen
Prijs per persoon € 34,50
Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties? Laat het ons weten.
T: 0172 – 65 38 56
E: info@partyregelaar.nl


WIKIPEDIA:
De Italiaanse keuken omvat de inheemse kookkunst van het Italiaanse schiereiland. Deze keuken is zeer gevarieerd en seizoensgebonden. Er wordt veel belang gehecht aan het gebruik van verseingrediënten. Elk gebied heeft zijn eigen specialiteiten.
De Italiaanse keuken is in vele landen bekend, en wordt wijd geïmiteerd. Internationaal vindt men pizzeria’s en in veel huishoudens worden er op de Italiaanse keuken gebaseerde pastagerechten gemaakt.
De basis voor de hedendaagse Italiaanse keuken werd gelegd door Pellegrino Artusi in zijn alom bekende kookboek La Scienza in cucina e l’Arte di mangiar bene. In dit werk probeerde hij de Italiaanse keuken samen te vatten en nieuw leven in te blazen, onder andere door het gebruik van traditionele ingrediënten. Artusi had de opvatting dat zelfs een arm Italië het plezier van goed eten kon ondervinden. Hierin werd hij beïnvloed door de filosofie van de cucina povera. Vrij vertaald betekent dit “armeluis keuken”. Deze kookstijl is gericht op het ten volste benutten van ingrediënten en staat aan de basis van de Italiaanse keuken.

Schuiven naar boven