Javaans Buffet

Dit overheerlijke buffet gebaseerd op de Indonesische keuken bestaat uit 11 unieke gerechten. Dit zorgt voor een royale keuze aan gerechten bij u gasten.

Rijst- & Noodlegerechten

 • Nasi Putih – Gestoomde witte rijst
 • Nasi Goreng Kip – Gebakken rijst met kip, ei en groenten

Vleesgerechten

 • Babi Ketjap – Varkensvlees in zoete sojasaus
 • Daging Rendang – Zacht gestoofd rundvlees in pittige kokossaus
 • Ajam Saté – Malse kipfiletstukjes in Javaanse satésaus

Groente- & Eigerechten

 • Sambal Goreng Boontjes – Sperziebonen in een pittige saus
 • Sambal Goreng Telor – Hardgekookte eieren in kokossaus met kemirinoten

Bijgerechten

 • Atjar Ketimun – Zoetzure mix van komkommer, courgette en paprika
 • Kroepoek Oedang – Gebakken garnalenkroepoek
 • Seroendeng – Mix van geroosterde kokos met gebakken pinda’s
 • Sambal Goreng Kentang – Gefrituurde zoete aardappelstrips

Leverbaar vanaf 30 personen
Prijs per persoon € 27,50

WIKIPEDIA:

De Indonesische keuken (in Nederland ook de Indische keuken) is zeer divers. Indonesië bestaat uit ongeveer 17000 eilanden,[1] waarvan er zo’n 6000 bewoond zijn. Veel eilanden kennen hun eigen recepten, die met specifieke kruiden worden bereid. Zo zijn de gerechten op Sumatra in het algemeen veel pittiger dan op Java. De gerechten van Oost-Java zijn doorgaans wat zoeter van smaak. Daar wordt onder andere ook meer gebruikgemaakt van de Goela Djawa (Javaanse bruine suiker) en Petis (een op marmite gelijkend product gemaakt van garnalen).
De keuken heeft onder invloed gestaan van de Chinese, de Indiase, de Arabische en ook de Nederlandse keuken. Elk heeft zijn bijdrage geleverd aan de grote verscheidenheid aan gerechten in de Indonesische Keuken.
De Indonesische Keuken kent een grote hoeveelheid kruiden. De meest gebruikte zijn: laosdjintan (komijn), djahé (gemberwortel), kentjoerkoenjit (kurkuma, geelwortel), ketoembar (korianderzaden) en sereh(citroengras). Diverse bladeren (daun), zoals daun salam, het Indische laurierblad en de daun jeroek poeroet(citroenblad). In vrijwel ieder gerecht wordt gebruikgemaakt van uienknoflook en sambal of lomboks en soms ook gefermenteerde garnalen trassie.
In veel gerechten wordt verder santen (kokosmelk) toegevoegd voor de speciale, zachte smaak. Ook het gebruik van ketjap (sojasaus) is algemeen.
Als bijgerecht is er vaak kroepoekatjar (vaak acar campur) en sambal.
De Indonesische keuken gebruikt als hoofdgerecht steeds rijst (nasi), veelal aangevuld met een sajoer en een vleesgerecht (ook: kip en vis) en eieren (sambal goreng tolor), tahoe en tempé komen in veel gerechten voor. Maar er zijn ook gebieden in Indonesië waar veel cassave wordt gegeten in plaats van rijst of tapioca(Molukken).

Vragen? Bel ons:

             0172 65 38 56
          info@partyregelaar.nl
Oostkanaalweg 32 B
2461 ER   TER AAR

Contact:

0172 65 38 56
info@partyregelaar.nl
Oostkanaalweg 32 B
2461 ER Ter Aar

Schuiven naar boven