USA Buffet

Amerika: het land van de onbegrensde mogelijkheden en een land wat tot de verbeelding spreekt!
Leuk voor op een Amerika – Texas – Las Vegas thema feest of omdat iedereen het gewoon lekker vind!
Inhoud USA buffet:

Warme items:

  • Amerikaanse 100% rundvlees hamburger op een heerlijk sesam broodje.
  • Zacht wit broodje met originele Amerikaanse hotdog
  • Pittig gekruide chicken wings
  • Gekruide aardappelwedges met mayo

Koude Items:

  • Amerikaanse Coleslaw salade
  • Heerlijke Ceasar salad
  • Diverse rauwkost en garnituur: komkommer, tomaten, uitjes, augurk
  • Hamburgersaus, mosterdsaus

Dessert:

  • Ben & Jerry’s bekertje met onweerstaanbaar ijs

Leverbaar vanaf 30 personen
Prijs per persoon € 21,00
LIEVER EEN USA BARBECUE?
TIP: een complete verzorgde USA BBQ ‘Texas-Style’

Heeft u nog vragen, opmerkingen,suggesties of andere wensen? Laat het ons weten.
T: 0172 – 65 38 56
E: info@partyregelaar.nl

Levering:
Het USA buffet kunnen wij leveren in de omgeving waar ons bedrijf gevestigd is. Denk aan Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Ter Aar, Boskoop, Leiden, Reeuwijk, Bodegraven, Woubrugge en alle omliggende gemeenten van Zuid Holland.
Informeer naar de transport – leveringskosten per plaats.


Hamburger: (bron wikipedia)
Een hamburger is een schijf gebakken of gegrild vlees (meestal rundergehakt) in een opengesneden broodje. Vaak worden hier sla, tomaat, ui, bacon, augurken en kaas aan toegevoegd en een dressing zoals mosterd, mayonaise, ketchup of chilisaus. Verder kent dit gerecht vele nationale en regionale varianten.
Een veelgehoorde misvatting is dat dit gerecht afkomstig zou zijn uit de Duitse stad Hamburg en na de Tweede Wereldoorlog door Amerikaanse soldaten in hun land geïntroduceerd zou zijn. Dit is niet waar, de hamburger is eind 19e eeuw ontstaan in de Verenigde Staten maar heeft toch een gedeeltelijk Duitse oorsprong.
In de 19e eeuw kwamen veel Europese emigranten naar Amerika. Veel van hen reisden via Hamburg en maakten daar kennis met de frikadel. Dit gerecht leek op een biefstuk maar was gemaakt van gehakt, vermengd met brood en uien. Omdat het snel en goedkoop te bereiden was werd dit gerecht al snel populair in de Amerikaanse havensteden en verkocht onder de naam Hamburger steak.
Er zijn de nodige mensen geweest die geclaimd hebben dat ze de eerste waren maar de Deense kok Louis Lassen, met zijn lunchkraam Louis’ Lunch uit New Haven (Connecticut), zou in 1895 weleens de eerste kunnen zijn geweest die zo’n hamburger steak in een broodje opdiende. Anderen claimden hier al eerder mee begonnen te zijn maar mogelijk ging het hier om gehaktballen in broodjes. De hamburger werd snel populair en verspreidde zich als een razende over de Verenigde Staten. Dit succes was te wijten aan het feit dat je nu een vleesgerecht had dat staand of lopend gegeten kon worden, zonder bord en zonder bestek. Tijdens de Louisiana Purchase Exposition in 1904 kreeg het broodje pas echt bekendheid doordat het daar op grote schaal verkocht werd aan een internationaal publiek. Hier deed de naam hamburger definitief zijn intrede.
Na verloop van tijd ontstonden de zogenaamde greasy spoons. Dit waren goedkope restaurants waar alleen gefrituurd en gebakken werd. Hier stonden dan ook met name de hamburgers op het menu. Het voordeel was dat hamburgers makkelijk te bereiden zijn en je veel hamburgers tegelijk op een bakplaat kwijt kunt waardoor één kok een groot aantal gasten kan bedienen. Hetzelfde gold natuurlijk voor de frituur waar men ook niet veel werk aan had. Deze restaurants zorgden ervoor dat steeds meer Amerikanen goedkoop uit eten konden en iedereen wel met het gerecht in aanraking kwam.
Na de Tweede Wereldoorlog kwamen de fastfood en drive-inrestaurants en werd de hamburger niet meer zozeer geassocieerd met armoede maar een populair en hip product waarbij Burger King en McDonald’s als multinationals (bijna) overal ter wereld hun hamburgers weten te verkopen. Naast deze twee bekende ketens zijn in België de restaurants van Quick belangrijke aanbieders.

Schuiven naar boven