Party Regelaar in het Nieuws

ARTIKEL in Het Alphens Nieuwblad 25 augustus 2021 over het niet doorgaan van de Jaarmarkt

Dikke streep door jaarmarkten en braderieën

REGIO – Geen feest, geen vlaggen, geen kraampjes, geen artiesten. De Jaarmarkt in Alphen gaat definitief niet door, net als de Jaarmarkt in Hazerswoude-Dorp en de Braderie in Boskoop.

De Jaarmarktvlaggen blijven ook dit jaar in het magazijn. Perry Kasbergen, van de Jaarmarktorganisatie in Alphen, heeft de hoop nu gevestigd op 2022.  Afgelopen week zijn de knopen doorgehakt. Met de belofte: volgend jaar zijn we er wél.

Door Morvenna Goudkade

In Alphen staat Perry Kasbergen bij een partij Jaarmarkt-vlaggen, in zijn magazijn. De party-ondernemer is lid van de organisatie en heeft de nodige spullen opgeslagen, waaronder dus die vlaggen. “Dit jaar worden ze helaas weer niet opgehangen,” zegt Kasbergen. In plaats van vrolijk wapperend in het centrum, blijven de vlaggen in de doos. “We hopen volgend jaar weer een normale Jaarmarkt te hebben, mét vlaggen.”

Dat hoopt ook Jaarmarkt-voorzitter Hans van Beek. “Er zal toch ooit een keer een einde komen aan het corona-gebeuren”, denkt Van Beek, die aangeeft dat het bestuur heel lang alle mogelijkheden opengehouden heeft. “Tot die laatste persconferentie van Rutte en De Jong op vrijdag 13 augustus. Toen werd duidelijk dat er toch te veel beperkingen blijven. Na dat weekend hebben we het besluit genomen om te annuleren.”

Op woensdag 15 september dus geen Jaarmarkt in Alphen en ook niet enkele weken later, aldus Van Beek. “We hebben nog overwogen om op te schuiven, maar na de persconferentie zijn er heel veel afzeggingen gekomen van marktdeelnemers. Als je honderden kramen minder hebt, mis je veel inkomsten. Die hebben we nodig, om evenementen en artiesten van te betalen. Financieel wordt het ook heel moeilijk.”

Een alternatief programma op 15 september is niet aan de orde, zegt de voorzitter. “We hopen alleen dat de kermis toch door kan gaan, op het parkeerterrein van ARC. Wij regelen daar de vergunning voor en dat loopt nog.”

In Hazerswoude-Dorp zou het deze week al feest zijn, de Jaarmarktweek was gepland van 24 tot en met 28 augustus. Evenementen als Zwoel op het Plein, Poldercross, braderie en kermis, maar dat gaat ook allemaal niet door, sinds de persconferentie. “Het was te veel”, zegt voorzitter Nathalie Kramer. “Coronachecks doen, terreinen afzetten, op de braderie 1,5 meter aanhouden en waarborgen dat elke bezoeker vijf vierkante meter ruimte heeft. En dat met allemaal vrijwilligers, waarbij we ook zelf verantwoordelijk zijn.”

Onder het motto ‘driemaal is scheepsrecht’ hoopt Kramer, dat na twee geannuleerde edities, de Jaarmarkt in 2022 wel door kan gaan. “Wat ons betreft: tot volgend jaar!”

Dat is ook de boodschap van de Braderie Vereniging Boskoop, die ook afgelopen week de stekker eruit trok. Het tweedaagse evenement op 17 en 18 september gaat definitief niet door. Op Facebook wenst de organisatie iedereen alvast een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar. Cynische humor? Bestuurslid Richard van Loon: “Een beetje wel, haha. Het is natuurlijk balen, maar het kán gewoon niet. Het is niet te doen met 1,5 meter. Het is niet te organiseren en niet te handhaven.”

ARTIKEL geschreven door Marloes Beekman van onze leverancier Bidfood Nederland  op LinkedIn (8 juli 2021)

Tijdens mijn eerste ontmoeting met Perry Kasbergen van Party Regelaar BV vertelde Perry dat hij een Corona award had gewonnen.
Super goed natuurlijk, maar wat is dat eigenlijk, zo’n Corona award?Perry vertelde mij dat de Corona VOA award in 2021 in het leven is geroepen om een ondernemer in het zonnetje te zetten
vanwege zijn of haar zakelijke omschakeling tijdens de lockdown(s).
Perry heeft laten zien dat hij niet bij de pakken neer is gaan zitten en heeft onder andere zijn busjes ingezet voor het afleveren van
DHL-pakketten én voor het vervoeren van bedden. De bedden werden dan ook nog eens door Perry en zijn werknemers
bij de klanten thuis in elkaar gezet.

Massaal werd er gestemd op Perry met als resultaat dat hij zich de trotse eigenaar mag noemen van de Corona VOA bokaal.

Namens Bidfood Nederland mocht ik vandaag een fles Cava La Brava afleveren om Perry te feliciteren.
Het deed mij goed om te zien dat Perry het ondertussen weer druk had met hetgeen waar hij (ook) heel goed in is,
namelijk het organiseren van evenementen.

Via deze weg wil ik Perry Kasbergen dus ook even in het zonnetje zetten en hem heel veel succes en
plezier wensen met het oppakken van de evenementen.

 

Artikel op LinkedIn:

Party Regelaar wordt genoemd in AD Colum van Dennis Captein:

LEES HIER HET ARTIKEL:

Columnist Dennis: ‘Zonder horeca bruist geen enkele stad of dorp’

COLUMN:

De horeca in het Groene Hart hield zich gedeisd op de landelijke actiedag. Ondanks de oproep van Koninklijke Horeca Nederland. Terrassen bleven gesloten, excessen bleven uit, handhavers hoefden niet op te treden. Het protest op Black Monday stierf hierdoor een stille dood.

Perry Kasbergen wint Corona Award

Geweldig!

Totaal overvallen en verrast! Vanavond mocht ik de VOA Corona Award in ontvangst nemen in het Parktheater.

Een award voor een onderneming die in de Coronatijd een omschakeling kon maken en flexibiliteit toont.
Iedereen die op mij gestemd heeft, heel erg bedankt!
Ik ben er super trots op en blij mee.

Symbool voor andere ondernemers
Natuurlijk ook als symbool voor alle andere ondernemers die het moeilijk hebben in deze tijd.
VOA bedankt voor deze mooie avond en organisatie Petra Burgmeijer,

We hopen jullie snel weer te zien

Wanneer het weer kan en mag gaan we weer gas geven voor leuke feesten en evenementen met de De Party Regelaar en hoop jullie dan snel weer te zien! 💋

Artikel op de site van de Gemeente Alphen aan den Rijn november 2020.

Bus en bed, in plaats van bier en ballonnen

Perry Kasbergen had al negentien jaar een goedlopend bedrijf in feesten en evenementen, toen de coronacrisis zijn hele business lam legde. De Alphense ondernemer besloot het niet met lede ogen aan te zien en gooide het roer om.

Perry naast vrachtwagen“In het voorjaar kregen we te maken met de ene afzegging na de andere, en na een paar weken viel de telefoon zelfs helemaal stil. Als ondernemer maak je dan een berekening hoe je het met zo min mogelijk kosten zo lang mogelijk kunt volhouden. In onze branche werken we gelukkig veel met nulurencontracten, maar ik heb ook vijf vaste mensen in dienst. Om die aan het werk te houden heb ik contact gezocht met DHL en sindsdien bezorgen we pakketjes. Vijf dagen per week zijn we met twee van onze bussen onderweg. En natuurlijk, het liefst organiseer ik feestjes, maar nu dat niet kan, pak ik alles aan om de vaste kosten te dekken.

In de zomer leek het er even op dat de markt zich herstelde, maar die hoop werd weer de grond in geboord toen de tweede golf uitbrak. Een bevriende Alphense ondernemer vertelde me dat hij nog mensen kon gebruiken om matrassen te bezorgen en bedden in elkaar te zetten. Dat doe ik er nu ook bij, want samen met de pakketjes en de uitkering van het Rijk helpt het mij de winter door. Het is mooi dat we elkaar als ondernemers een beetje kunnen helpen. Ik ben ervan overtuigd dat ik een mooi bedrijf heb opgebouwd en dat het straks weer helemaal losgaat als mensen weer feest mogen vieren. Je voelt dat iedereen het ontzettend mist. 2020 is zakelijk niet het jaar geworden waarop ik hoopte, maar ik sta er nog altijd positief in. Intussen blijf ik in ieder geval bezig en zichtbaar. Als je wilt werken, kun je werken, dat heb ik altijd gezegd. Het is een kwestie van overleven totdat de boel weer aantrekt.”

Artikel uit het Alphens Nieuwsblad 22 april 2020. Met dank aan Youdid Fotografie

Perry Kasbergen, eigenaar van het bedrijf Party Regelaar. (Foto: YOUDID.nl)

Even geen feesten voor Party Regelaar

Perry Kasbergen, mede-eigenaar van het bedrijf Party Regelaar, kan zich de zondagavond van 15 maart nog goed herinneren. De regering maakte via een persconferentie het besluit bekend dat bijna alles gesloten moest worden. “In de week voorafgaand aan de persconferentie kregen we al afzeggingen voor verschillende evenementen, maar op die zondagavond viel alles voor ons in een keer in elkaar. We hadden van de ene dag op de andere dag geen omzet meer.”

Alphen aan den Rijn – Party Regelaar is een bedrijf, gevestigd in Ter Aar, dat evenementen zoals feesten en recepties organiseert in brede zin. Het bedrijf zorgt voor de catering en partymaterialen die bij een evenement nodig zijn en levert maatwerk voor de klant. Er werken twintig medewerkers, waarvan zes in vol dienstverband. Daarnaast zijn er een aantal parttime krachten en ook verschillende oproepkrachten die vooral in de zomer worden ingezet. Het bedrijf beschikt over meerdere vrachtwagens, partybussen, die alle benodigdheden op locatie brengen. Het bedrijf beheert twee panden waar alle attributen voor de evenementen worden bewaard.

Het is nu meer dan een maand geleden dat de maatregelen door het kabinet zijn afgekondigd. Perry oogt rustig en straalt ondanks alles een bepaalde vrolijkheid uit. “Ik heb de situatie met mijn compagnon en ook met medewerkers besproken. We hebben bewust de keuze gemaakt om niet bij de pakken neer te zitten. Er is een plan van aanpak gemaakt en een financiële prognose. We verwachten hiermee door de crisis te komen, ook met eigen maatregelen die we hebben genomen.” In ieder geval tot 1 juni mogen er geen evenementen en feesten meer gehouden worden. Perry: “Ook als het in juni weer zou mogen, zijn er voor ons niet direct volop feesten en zal alles rustig aan op moeten starten. We zullen wel twee jaar nodig hebben om de verliezen te compenseren.”

Ook Party Regelaar maakt gebruik van de noodmaatregelen die het kabinet heeft opgezet. Perry: “De aanvragen hebben we al gedaan. Het loon van onze medewerkers wordt voor 90 procent doorbetaald. We krijgen ook de eenmalige uitkering van 4000 euro.” Perry is natuurlijk blij met de ondersteuning, maar benadrukt dat de kosten daarmee niet gedekt worden. “Alles is welkom, maar het is wel een druppel op een gloeiende plaat. De staatssteun is vooralsnog drie maanden beschikbaar, maar we hebben veel kosten die doorgaan. We moeten huur betalen voor onze panden en ook elektriciteit en verwarming gaan door. We hebben wel additionele maatregelen genomen. Onze partybussen hebben we op één na geschorst, zodat we daar geen belasting en verzekering over hoeven te betalen. Een van onze panden hebben we tijdelijk gesloten.”

Perry vindt het belangrijk om contact te houden met de medewerkers. “De medewerkers zitten niet alleen maar thuis, ze komen ook langs op het kantoorpand. Er zijn toch allerlei klusjes die gedaan moeten worden.” Verder houdt Perry zijn medewerkers op de hoogte via een update over de stand van zaken. De stemming onder de medewerkers is positief. “Wij hopen in september weer volop te draaien. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van hoe lang de maatregelen in stand blijven. Op het moment komen er nauwelijks boekingen binnen, maar we willen als bedrijf in zijn geheel doorgaan, dus met alle medewerkers die we nu in dienst hebben. Daar gaan we voor.”

Zelf gaat Perry tijdelijk ander werk doen om aan persoonlijke inkomsten te komen. “Ik word chauffeur bij DHL. Er zijn nog heel veel pakketten en pakjes die bezorgd moeten worden. Daar kan ik voorlopig elke dag mee vullen. Ik kan mijn partybus gebruiken om de pakketjes te vervoeren. Op de achtergrond blijven we werken aan de ontwikkeling en het voortbestaan van ons bedrijf.” Het zijn moeilijke tijden voor een partybedrijf, maar zoals minister Grapperhaus op een van zijn persconferenties zei: “Na deze crisis kunnen we nog en heleboel feestjes houden.” Gelukkig blijft Perry geloven in de toekomst.

Hans Willering

Krantenartikel Alphens Nieuwsblad 30 augustus 2017

Jeroen van der Boom is de hoofdact tijdens de Jaarmarkt. FOTO: PR (Foto: FOTO: PR)
Jeroen van der Boom Hoofdact op de Alphense Jaarmarkt

Topact tijdens de komende Jaarmarkt is Topper Jeroen van der Boom. Op woensdag 20 september geeft hij een spectaculair optreden op het Rijnplein. Vanaf 23:00 uur zingt Jeroen zijn grootste hits en begeleid zichzelf daarbij op de piano.

Organisator Perry Kasbergen is blij met de komst van Jeroen van der Boom. “Als Jaarmarkt-bestuur willen we elk jaar weer een mooi muziekprogramma neerzetten. Met Jeroen hebben we een geweldige slotact in huis. Het publiek zal ongetwijfeld zijn nummers mee gaan zingen. Dat Jeroen daarbij zelf ook piano speelt, maakt het extra sfeervol.”

Tijdens zijn middelbareschooltijd stond Jeroen van der Boom al op het podium. Na zijn studie begon zijn werk in de showbizz. Hij is naast zanger ook televisiepresentator en imitator. Hij brak in 2007 door met het nummer ‘Jij bent zo’. Sindsdien nam zijn solocarrière een grote vlucht. Daarnaast is hij al al jaren lid van succesformatie De Toppers. Als presentator is hij vooral bekend van programma’s als Bloed, Zweet & Tranen, De Beste Liedjes van en Wedden dat ik het kan. In 2015 speelde hij de rol van Petrus in het muzikaal-Bijbelse Paasevenement The Passion in Enschede.

Het slotoptreden van Van der Boom wordt voorafgegaan door nog veel meer muzikaal entertainment. Perry Kasbergen: “Er is voor elk wat wils. Van Shantykoor De Kreunende Sluisdeuren tot de Telekids meidengroep Raak! Ook volkszanger Marco de Hollander is van de partij, net als The Amazing Stroopwafels en de bands Boulevard en The Young Ones.” Naast het avondprogramma op het Rijnplein is er de hele dag entertainment op diverse locaties in Alphen.

Schuiven naar boven