Een bedrijfs- of privéfeest tijdens de coronatijd

Door het nieuwe coronavirus is het een aantal maanden niet mogelijk geweest om een feest te organiseren, maar gelukkig kan en mag het nu weer! U kunt eindelijk uw verjaardag, jubileum, bruiloft of andere speciale gelegenheid weer vieren, en daarbij nog fijn van de laatste zomerdagen genieten. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig, met zo min mogelijk besmettingsgevaar van uw feest kan genieten, moet u wel rekening houden met een aantal regels. Houd er bovendien rekening mee dat lokale autoriteiten de bevoegdheid hebben om aanvullende maatregelen te treffen, zoals een mondkapjesplicht. Hier leest u meer over het organiseren van een bedrijfs- of privéfeest in deze coronatijd. Schakelt u de Party Regelaar uit Alphen aan den Rijn in om een feest te organiseren? Dan kunt u er natuurlijk van op aan dat wij alle veiligheidsmaatregelen in acht nemen.

Binnen een feest organiseren
De regels voor feesten die binnen gehouden worden zijn afhankelijk van het aantal aanwezigen en de doorstroom. Dit betekent dat er twee verschillende mogelijkheden zijn:

• Minder dan 100 gasten zonder gezondheidscheck of reservering. Is er weinig doorstroom? Dan zijn vaste zitplaatsen verplicht. Hierbij moet natuurlijk altijd tenminste 1,5 meter afstand gehouden worden tussen de gasten.
• Meer dan 100 gasten, die van tevoren moeten bevestigen dat ze aanwezig zullen zijn en een gezondheidscheck ondergaan. Hierbij is het ook belangrijk dat de verkeersstromen rond bijvoorbeeld de ingang en sanitaire voorzieningen goed geregeld worden.

Deze regels gelden ook voor feesten die zich in een tent of andere tijdelijke, maar afgesloten ruimte plaatsvinden.

Buiten een feest organiseren
Buiten zijn de regels wat soepeler, omdat de frisse buitenlucht het infectiegevaar vermindert. Hierbij wordt daarom uitgegaan van een maximaal bezoekersaantal van 250 personen, tenzij er sprake is van reserveringen en gezondheidschecks. Zolang het weer nog mild is, is een buitenfeest dus de betere én veiliger optie als u veel mensen uitnodigt. De Party Regelaar voorziet u graag van overkappingen tegen de regen, opblaasbaar speelmateriaal om de kinderen bezig te houden, terrasverwarming voor als het ’s avonds wat koeler wordt, en nog veel meer.

Wilt u een bedrijfs- of privéfeest organiseren in de regio Alphen aan den Rijn? Neem contact op met de Party Regelaar om de uitgebreide mogelijkheden te bespreken.

Een bedrijfs- of privéfeest tijdens de coronatijd
Schuiven naar boven